Elektroninen urheilu eli mediassa monella eri tavalla kirjoitettu e-urheilu / eSports tarkoittaa videopelien pelaamista kilpailullisesti. Tavallisimmat kilpapelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin eli genreen. Pelejä pelataan joko joukkueena tai yksin pelinä. Nyt suuressa suosiossa ovat myös mobiililaitteilla pelattavat pelit.

Mikkeli eSports ry on perustettu vuonna 2017 tukemaan kilpapelaamisesta kiinnostuneita pelaajia ja antamaan heille apua kohti heidän tavoitteitaan / unelmiaan. Tällä hetkellä meillä toimii Counter-Strike Global Offensive -joukkue nimellä MuikkuCS. He saavat tukea pelilliseen kehittymiseen valmentajan avulla. Olemme kiinnostuneita laajentamaan valmennustoimintaa myös muihin peleihin.

Kilpapelaaminen, josta puhutaan myös esportsina/e-urheiluna, jatkaa suurta kasvua vuodesta toiseen. Maailmalla tästä lajista on tullut jo satojen miljoonien bisnes, ja yleisömäärät nousevat koko ajan yhä suurempiin mittaluokkiin. Suomessa on havahduttu kilpapelaamisen