Lauantaina 30.3.2019 pärähti käyntiin Mikkelin Gigantissa järjestetty Gigaexpo tapahtuma. Tapahtuma oli jo ennakkoon herättänyt paljon huomiota medioissa ja meidän sosiaalisen median kanavilla. Ensimmäiset innokkaat olivat jonottamassa Giganttiin sisäänpääsyä jo paljon ennen tapahtuman alkua. Hyvin pian koko Gigantti täyttyi esports harrastajista ja he pääsivät kokeilemaan Gigantin, Lenovon ja MPY:n tarjoamin laittein sekä välinein erilaisia pelejä ja haastamaan toisiaan sekä yhdistyksemme jäsenistöä tiukoissa CSGO peleissä. Pelien lomassa oli paljon keskustelua esportsista ja kuinka harrastus on heidän arkeensa vaikuttanut.

Klo 12 starttasi käyntiin päivän päätapahtuma eli CSGO 1on1 turnaus. Tupa oli aivan täynä seuraajia, pelaajia ja edustajia. Aamupäivän aikana sai ilmoittautua turnaukseen, mutta turnaus täyttyi hyvin nopeasti lähes täyteen jo aamupäivän aikana. Viimeiset paikat meni täyteen tasan klo 12 ja muutama ilmoittautui vielä senkin jälkeen toivomuksena päästä kilpailemaan. Pelit striimattiin yhdistyksemme Twitch-kanavalle selostuksen kera ja parhaimmillaan saavutimme striimiin katsojia jopa 100 ! Lisäksi kanava oli koko Twitch:n etusivulla lähetyksen alettua. Huikeaa! Paikanpäällä pelejä oli seuraamassa pelaajien lisäksi paljon muuta väkeä.

Pelit etenivät loistavaa vauhtia alun pienten ongelmien jälkeen. Ensimmäisenä pelinä nähtiin Huawein edustajan ja Gigantin työntekijän välinen taistelu. Voiton vei Gigantin työntekijä. Taistelut pelikentillä olivat tiukkoja ja yllätyksiäkin nähtiin pitkin ottelukaaviota. Lopulta myös parhaimmat kolme saatiin ratkaistua ja loppujärjestys ratkaistua. Kolmanneksi taisteli BoBi ja toiseksi tuli Jekku. Voiton nappasi MC. Onnittelut kolmikolle sekä suuret kiitokset kaikille osallistujille.

Tämä tapahtuma todisti sen, että esports on tullut Mikkeliin ja se kasvattaa suosiota kokoajan. Tavoitamme jatkuvasti tapahtumilla uusia kasvoja ja pelaamisesta kiinnostuneita nuoria kuin myös aikuisia, vanhempia kuin myös isovanhempia sekä yhteistyökumppaneita. Pelaamisesta keskustellaan rohkeasti ja siihen ollaan valmiita panostamaan! Gigantti tarjosi MPY:n ja Lenovon kanssa hulppeat laitteet ja tilat tapahtumalle. Yhdistys haluaa kiittää yhteistyökumppaneitamme tästä tapahtumassa, tästä on jälleen helppo yhdessä ponnistaa Mikkelin esports:n eteen.

Huomenna jatkamme Kouvolassa saman tapahtuman merkeissä. Nähdään Kouvolassa ja jatketaan tiukkoja kisailuja.

Kategoriat: Yleinen