Viikonloppuna saimme yhdessä jännittää suomalaisen ENCE esportsin taivalta IEM Katowice 2019 turnauksessa. ENCE tarjosi huikean jännittäviä otteita jo lauantaina. Päämaja oli haljeta nurkistaan tiukkaakin tiukemmissa tilanteissa ja onneksi saimme lopulta kruunun lauantai illalle. ENCE eteni ensimmäisenä täysin suomalaisena joukkueena Major-turnauksen finaaliin kaatamalla semifinaalissa NaVin tuloksella 2-1. Finaalissa vastustajaksi asettui Astralis.

Lauantaina Päämajassa oli reipaat 40 henkilöä ENCEn pelejä kannustamassa sekä jännittämässä. Porukkaa tuli niin paljon, että saimme lähes koko Päämajan käyttöön eSportsille. Kun voitto pelistä NaVia vastaan varmistui saimme kuulla, että kisakatsomo olisi myös sunnuntaina Päämajassa klo 20.00.

Sunnuntaina Päämajalle oli tullut ainakin noin 50 kannattajaa kannustamaan ENCEä finaalissa. Pelit näkyivät lähes kaikilta ruuduilta, joita Päämajalla oli jotta kaikki saivat nähdä pelin kulkua. Tunnelma oli huipussaan, vaikka voittaja oli aika selvin lukemin Astralis. Katsomot keräsivät myös pelejä seuraamaan väkeä, jotka ei aikaisemmin olleet kyseisiä pelejä katsoneet. Oli monen ikäistä sekä kumpaakin sukupuolta. Päämaja tarjosi todella huikeat tilat kisakatsomolle ja olemmekin yhdessä Päämajan kanssa päättäneet jatkaa kisakatsomoiden järjestämistä. Tulemme ilmoittamaan hyvissä ajoin tulevista kisakatsomoista ja toivomme, että moni löytäisi paikan päälle kannustamaan suomalaisten joukkueiden ja pelaajien menestymistä.

Viikonloppu näytti meille yhdistykselle sen, että Mikkeli sekä lähiseutu on heräämässä eSportsiin ja se alkaa vahvistumaan mediassa päivä päivältä entistä enemmän. Mikkeli eSports ry:llä on tulossakin aivan huikeita julkistuksia lähiaikoina. Kannattaa seurata meidän Instagramia, Facebookia, Discordia sekä tietenkin sivustoamme. Mikkeli eSports kiittää Päämajaa viikonlopun tapahtumista ja jatketaan yhteistä työtä Mikkelin alueen eSportsin kehittämisessä. Pistäkää myös seurantaan Päämajan Insta tulevia tapahtumia varten! 🙂

Kategoriat: Yleinen